Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2013. június 9., vasárnap

Homokmégy, Bátya, Dusnok, Miske, 2013.05.29.

//Hamarosan az itt készült képek is láthatóak lesznek!!//

Ez volt ám az igazán izgalmas csomag! Még azt sem bántam, hogy fél 5-kor kellett kelnem, hogy időben a helyszínekre érjek. Nem hallottam még korábban semelyik településről a négyből, pedig szép helyek és nagyon kedves emberek fogadtak mindenhol. Például Homokmégyen a névrokon Vig család egy üveg frissen palackozott borral, a bátyai könyvtárosok pedig könyvekkel kedveskedtek.
Homokmégy - itt Fognyűvő doktor rendelt már korán reggel. Akadt egy segítője is, aki átvette egy rövid időre a szerepét. Csak addig, amíg az egyik osztálytársának megvizsgálta, kifúrta és betömte az egyik fogát. Eljátszottuk a sokfogú sárkányt is, két csoportra válva versenyeztünk, hogy ki tud nagyobb tüzet okádni a szemben állókra.
Bátya - itt úgy tűnt, hogy a gyerekek félnek is Fognyűvő doktortól ( nem csoda, hiszen gyerekeket eszik), de azért próbálják is megijeszteni (nem csoda, hiszen egy szempillantás alatt képesek krokodilfogakat növeszteni). A mesét meg-megszakítottuk, mert sok mesélni valója volt mindenkinek lyukas fogakról, érzéstelenítésről, fogszabályzásról.
Dusnok - mire a kisbusszal megérkeztünk, már sorban álltak a gyerekek a bejáratnál. Olyan sokan voltak, hogy a könyvtárba nem is fértek be, ezért az előcsarnokban tartottuk meg a találkozót. Különös élményben volt részünk. A Születésnapfalváról szóló mesét, a szomszédos teremből kiszűrődő zongorazene kísérte. Kiderült, hogy Pöndöri uram nem mindig érti a harmadikosok játékait. Például úgy értette, hogy egyikük egy Bibliának örülne a legjobban, de kiderült, hogy rosszul hallotta. Megtudtuk azt is, hogy az égre vetített rajzfilmek közé a Vasember 3. is belefér.
Miske - Fancsali uraság köszöntötte a délután összegyűlt gyerekeket, akik közül volt olyan is, aki a fociedzését áldozta erre a találkozóra. Beszálltunk az időgépbe, hogy idősebbek legyünk. Az eredménye nagy felzúdulás lett: senki sem akar öreg lenni, de annyit idősödni, hogy bajuszt növesszünk és udvarlókat fogadjunk, ahhoz már többeknek volt kedve. Fancsali uraság bajuszának, Harcsa szomszédnak a házassága hangzott el a legkisebb rozmárlány bajuszával, ami legalább akkora tetszést keltett,mint a nagy közös miskei bajusznövesztés.
Dusnokon és Miskén is találkoztam egypetéjű ikrekkel. Úgy tűnt, hogy nem bánják, hogy Születésnapfalva lakóihoz hasonlóan ugyanazon a napon ünneplik a születésnapjukat.

Turnétérkép

Turnétérkép
.