Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2013. július 2., kedd

Tarján, Vértesszőlős, Tatabánya, 2013.06.10.



..KÁCIÓ !
Ez volt a vakáció előtti utolsó tanítási hét hétfője. Nem is számítottam másra, mint zsivajra, jókedvre és izgatottságra
Tarján - Gyönyörű, erdei utakon keresztül érkeztünk meg Tarjánra. Addigra már össze is sereglett a tarjáni alsósok apraja-nagyja, hogy Pöndöri urammal találkozzanak. Volt, aki legszívesebben a mesét hallgatta, de sokan már nagyon várták, mikor kelhetnek fel az aulában sorba rendezett székekről. Kaptak is feladatot bőven, egyik állatot utánoztuk a másik után, az összes szerepet magunkra próbáltuk, ami csak Születésnapfalván előfordul. Nagyon megható volt, mikor az előadás után taps csendült fel, valamint a nézők "vissza-vissza" kórusa. De sajnos nem maradt már idő több mesére, siettünk tovább Vértesszőlősre.
Vértesszőlős - Itt már szinte tapintani lehetett a vakációt megelőző izgalmat. A helyi művelődési ház színháztermében kezdte meg a rendelését Fognyűvő doktor. Mivel szerette volna, hogy családiasabb legyen a hangulat, nem a színpadon, hanem a széksorok között zajlott az előadás. Aktív volt a csapat, a kérdésekre folyamatosan záporoztak a válaszok. Elárulom, hogy sokan jó megfejtésekkel, érdekes ötletekkel álltak elő, de olyan is akadt egy-kettő, aki talán már nem is emlékezett a kérdésre, amikor válaszolni kezdett.
Tatabánya - Fognyűvő doktor jelmeze maradt rajtam továbbra is. A helyi televízióval egy jó hangulatú riport keretén belül beszélgettünk (ami hamarosan megtekinthető lesz itt a blogon is). Ezután már kétosztálynyi gyerek állt készen a rendelésre. A teremben három Fognyűvő doktor is akadt, és a nézők között megpillantottam egy Higiénia nővér névtáblát is. Ismét bebizonyosodott, hogy hangoskodni jó, főképp a könyvtárban, és hogy a gyerekek nem csak az édességet szeretik, hanem azt is, ha Fognyűvő doktor elszalad előlük. Az előadás után még maradt idő egy kis dedikálásra is, ahol többek között arról is beszélgettünk , hogy ki hová megy nyaralni, és hogy visz-e könyvet magával . (Igen, vinni fogunk.) 

Turnétérkép

Turnétérkép
.