Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2015. november 13., péntek

2015.10.12., Pécs

"Vig Balázs meseíró a Csorba Győző Könyvtár Kertvárosi Fiókkönyvtárában járt, ahol Puszirablók című meséjét mutatta be a kisközönségnek az Országos Könyvtári Napok keretében 2015. október 12-én.
A rendhagyó író–olvasó találkozón a gyerekek megismerkedhettek Szeretke hercegnő történetével, akit Panelpalota fürdőkádjából a pótlefolyón keresztül rabolt el egy kalóz. Az interaktív, vidám előadás során olyan mélylélektani kérdések merültek fel, hogy milyen károkat okozhat a „jóéjtpuszi” elmaradása, hogy miért más minden puszi, és hogy mekkora hatalma van annak, akit szeretnek és annak, aki szeret. Vig Balázs rengeteg humorral és szeretettel vont be minden jelenlévőt a játékba, a gyerekek kreatív ötleteit továbbgondolva haladt az előadás a végkifejlet felé.
Előkerültek a jelmezek, igazi kalóz-showban volt részünk, ahol a nézők maguk is szereplőkké váltak: kis kalózzá, hercegnővé, öreg nénikévé. A történet végére nem derült fény, így aki még nem olvasta a könyvet, biztosan megteszi majd. Az előadás után a szerző dedikált könyvjelzőt adott a gyerekeknek, rövid eszmecserét folytatott a leendő írópalántákkal, mesélt első írói próbálkozásairól is. Elismeréssel adózott a lelkes csapatnak és a tanítónő nem mindennapi színészi teljesítményének: a közönség kiérdemelte az Arany Kalóz oklevelet. Köszönjük Vig Balázsnak ezt a különleges irodalmi élményt!"

Írta: Kissné Heinrich Szilvia

És amit hozzátennék a cikkhez: az a bizonyos írópalánta nem más, mint Schvarcz Diána, aki egy nagyon érdekes mesén dolgozik Erőspaprikaország és Fokhagymaország háborújáról! :)


Turnétérkép

Turnétérkép
.