Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2016. június 18., szombat


A Boróka Könyvtárban Bócsán ilyen jól éreztük magukat:

"Június 14-én, a 87. ünnepi könyvhét alkalmából Könyvtárunkba látogatott Vig Balázs meseíró. Olyan remek mesekönyvek szerzője ő, mint a A rettegő fogorvos, Puszirablók , Todó kitálal az óvodáról ,és a Három bajusz gazdát keres.
Ez alkalommal a Három bajusz gazdát keres c. könyvében található Születésnapfavára kalauzolta el a 3. és 4. osztályos tanulókat. A szerző nem csak felolvasott könyvéből - hisz az túl unalmas lenne – hanem kérdéseket is intézet a diákokhoz, majd jó válasz esetén játék következett. Akárcsak a könyvei, játékai sincsenek híján a kreativitásnak és a képzelőerőnek. A gyerekek egyik percben hosszúnyakú zsiráfok voltak, akik a csillagokat ették, míg a következőben zöld krokodillá változtak és pikkelyt növesztettek. Szegény plafon sem úszta meg a dolgot, mozivászonként a gyermekek kedvenc meséit vetíttetek fel rá, persze a kivetítő itt is a fantázia volt. Vig Balázs még ajándékkal is kedveskedett a diákoknak, mindenki széke alatt egy képzeletbeli ajándék lapult, tartalma „aminek a világon a legjobban örülsz”. A csomagokban volt, kis tesó, kis kutya, akvárium sok-sok aranyhallal, dinoszaurusz és zöld cipő is.
Azért kézzelfogható ajándékot is kaptak a gyerekek, mindenki kapott egy „Aranybajusz oklevelet”, valamint egy könyvjelzőt, amit akár dedikáltathattak is a meseíróval."

Turnétérkép

Turnétérkép
.