Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2013. június 22., szombat

Gyömrő, 2013.06.05.



A maglódi nagy színházteremből máris egy kedves, családias hangulatú könyvtárba érkeztem Gyömrőre. Alig kaptam magamra Fognyűvő doktor jelmezét, már meg is érkeztek a helyi óvodások. Minden puffra, minden fellelhető kisszékre szükség volt, hogy mind elférjünk. A Gyömrői televízió is kíváncsi volt a találkozóra, bár hangtechnikus legyen a talpán, akit nem zavart Fognyűvő doktor kiáltozása.

A találkozó rögtön egy képzeletbeli pisztolycsatával kezdődött. Kiderült, hogy néhány gyömrői gyerek, ha fogorvost lát, képzeletbeli puskát ragad. Remélem, a valódi fogorvosok azért biztonságban vannak tőlük! Döntetlen lett a meccs, mert Fognyűvő doktor is (nagy lelki nyugalommal) elővett egy képzeletbeli csúzlit. Ezután eljátszottuk, hogy a könyvtárat elönti a víz, a polcok legtetejéig is felér, hogy mi vérszomjas cápákként keringhessünk benne. Higiénia nővér is felbukkant, talán ennek is köszönhető, hogy a nagy közös fogmosás után többen is egyből jelentkeztek, hogy kölcsönözni szeretnének egy példányt A rettegő fogorvosból.

Ezután süteményevés következett. Az egyik fiú azt mondta Fognyűvő doktornak, hogy ő csak otthon eszi meg a sütit, ahol rögtön fogat is tud utána mosni. Hogy ez valóban így történt-e, annak Fognyűvő doktor már nem járt utána.

Turnétérkép

Turnétérkép
.