Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2013. december 22., vasárnap

Ozora, Nagyszékely, Pálfa, 2013.12. 02.


Ozora: Pöndöri uram számtalan könyvtárba rontott már be, hogy ott elbüszkélkedjen a csodás bajuszával. Ozora volt azonban az első helyszín, ahol a falon egy tükröt is talált, amiben az összegyűltek megelégedettségére megpödörte a bajuszát.
Nagyszékely: Néhány perces késésel kezdtünk a nagyszékelyi iskolában. Kifejezetten vidám és jókedvű volt a csapat. Mindig örömmel tapasztalom, ha a tanító nénik, szülők együtt nevetnek a gyerekekkel az író-olvasó találkozókon. Fontos megjegyezni, hogy az egyik ovis nézőnek irigylésre méltó sasjelmeze volt szivacsszárnyakból.
Pálfa: Egy színházteremben került sor az aznapi utolsó előadásra. Ahogy végignéztem a közönségen, a következő mondat jutott eszembe a Három bajusz gazdát keres meséből: " Ekkorra már összesereglett Születésnapfalva apraja, nagyja, az idegenből érkezettek, sőt még az állatok is." Kutyát, macskát ugyan nem hozott be senki sem magával, mégis nagyon sokféle volt a közönség. Az első sort ugyanis kiscsoportos ovisok töltötték meg, hátrébb pedig az iskolások, köztük tanítók és szülők foglaltak helyet. Nagy dicséret jár az ovisoknak: 1 órán keresztül bírták az előadást a fáradtság legkisebb jele nélkül.

A mai volt az első alkalom, hogy az előadások után éjszakára is maradtam egy városban. Bárcsak gyakrabban lenne ilyen: másnap újabb három előadás várt Szekszárdon!  

Turnétérkép

Turnétérkép
.