Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2013. december 22., vasárnap

Tevel, Györe, Bátaapáti, 2013.12.03.



Tevel: Nagyon jó hangulatú előadással kezdtük a napot Tevelen, ahová az iskola egész alsós tagozata eljött. A sok-sok emlékezetes pillanatból egyet mindenképp ki kell emelnem. A Hóborti úrnak beöltözött fiú azt mondta, hogy a bajusza nem tud olvasni. Az egyik kislányt megkértem, hogy vegyen le egy könyvet a polcról. Hóborti úr bajuszának olvasókönyve épp az Elvált asszony című regény lett. De mától nem csak ezt a könyvet, hanem a Három bajusz gazdát keres és A rettegő fogorvos könyveket is ki lehet kölcsönözni Tevelen. A másodikosoktól egy különösen kedves ajándékot kaptam a találkozó után: Ők már mind olvasták Fognyűvő doktor meséjét és színes zsírkrétarajzokat készítettek nekem. Ezek természetesen meg is tekinthetők a Galéria rovatban:

Györe: Nem mindennapi iskolát találtam Györén! A régi evangélikus templomot alakították át iskolává. Az oltár helyén leparkettázott tornaterem kosárpalánkkal. A könyvtár a toronyban helyezkedik el. Jutalomból egy-egy osztály néha ott éjszakázhat a mellette kialakított hálótermekben. Az előadás előtt végignézegettem az ottani régi írógépeket, könyveket. A közönség aktív, érdeklődő hozzáállása és fantáziája pedig hab volt a tortán. Ja, nem is az volt a hab, hanem az előadás végén tőlük kapott "porcukorszórás és rakétataps", amit kaptam!

Bátaapáti: A harmadik előadásra egy tornateremben került sor.. Milyen praktikus egy könyvbemutatót ilyen helyszínen megtartani! A meseolvasás után ugyanis egyszerűen a székek mögötti részre sétáltunk és ott játszottuk el a sokféle születésnapfalvi állatot. Sikerült ezzel levezetni a fölösleges energiákat, és remélem, a mesekönyv szereplői is közelebb kerültek a közönség tagjaihoz.

Fárasztó kétnapos körjárat volt ez Szekszárd közelében, de akár már holnap újra kezdeném!  

Turnétérkép

Turnétérkép
.