Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2013. december 9., hétfő

Székesfehérvár, 2013.11.15.



A Három bajusz foglalkozáson nagyon emlékezetes volt Bálint szereplése. Mikor a képzeletbeli ajándékcsomagját bontogatta, amiben az az ajándék lapul, aminek az illető a lehető legjobban örülne, ő két ajándékot is talált. Az egyik egy porszívó volt, a másik pedig egy diszkógömb. Azt hiszem, hogy igazán eredeti a gondolkodásmódja annak, aki ilyet talál a születésnapfalvi ajándékok között. A színpadon bajuszos uraságként is nagyot alakított, de még ő sem tudott olyan mélyen meghajolni a tapsviharban, mint a Fancsali uraság szerepét játszó kislány. Nekem a mesemondáson kívül csak egy fontos feladatom maradt: minden erőmmel púpos puputevévé változtatni, majd lehetőség szerint visszaegyenesíteni az író-olvasó találkozón résztvevő gyerekeket.

Az elsősök Fognyűvő doktorral találkoztak. A legemlékezetesebb pillanat talán az volt, mikor az egyik gyerek bejelentette, hogy ő titokban csak nagyon ritkán most fogat - általában csak kéthetente. Fognyűvő doktor keresett egy helyet, ahol elájulhat a hír hallatán. Biztos ami biztos, egy nagy közös székesfehérvári fogmosással begyakoroltuk a mozdulatsort, amit nem árt minél sűrűbben alkalmazni. Érdemes is volt gyakorolnunk, az egyik tanító néni szerint kelkáposzta főzelék vagy káposztás tészta szagú a leheletünk. Már nem emlékszem pontosan, melyiket mondta, de egyikre sem lehetünk büszkék...
Az előadás végén az egyik kislány tetőtől talpig Fognyűvő doktor jelmezbe bújt A másik pedig, aki a beteg szerepét játszotta, csak annyit súgott a képzeletbeli fogfúrás előtt: " Nem hiszem el, mibe keveredtem." A vizsgálat azonban nem volt fájdalmas, és a találkozó utáni taps és ölelkezés, beszélgetés azt mutatta, hogy az író-olvasó találkozó sem.     


Turnétérkép

Turnétérkép
.