Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2013. december 16., hétfő

Szentpéterúr, Pacsa, Zalaszentmihály, 2013. 11.20.


Egy újabb tartalmas nap, tele élménnyel gyereknek és meseírónak egyaránt. Szentpéterúron kezdtünk, ahol az iskola tornatermében kezdődött a találkozó. Igazán alkalmas környezet ahhoz, hogy némi bemelegítés után minden tagunkat megmozgatva különböző születésnapfalvi állatokat utánozzunk. Jól sikerült, vidám kezdés volt.

Következő állomás Pacsa, ahol az informatika teremben gyűltek össze harmadikosok és negyedikesek. De egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, olyan sokan voltunk! Be is másztam hátra az asztalokon szorgalmasan, nehogy a hátsó sorban ülők úgy érezzék, hogy kimaradnak a játékból. Mikor arról meséltem, hogy Születésnapfalván mindenki azt az ajándékot kapja, aminek a legjobban örülne, kimentem a teremből a folyosóra, ahol az előadás előtt csak félig volt időm meginni a kávémat. Most behoztam a csészét, és a nagy csodálkozás közepette felhörpintettem a maradék kávét. Így válik valóra mindenki álma Születésnapfalván. Mikor Pöndöri uramként bajuszpödrésre biztattam a tanító néniket, egyikük váratlanul Göndörke kisasszonyként mutatkozott be. Ahol kreatívak a tanítók, ott kreatívak lesznek a gyerekek is, ezt bizonyította ez a találkozó. Bízom benne, hogy nem haragítottam magamra a pacsai konyhás néniket sem azzal, hogy ebédre nem ettem sóskát, de a vettem a desszertből...

Ezután irány Zalaszentmihály! Eredetileg az ovisok hallgatták volna A rettegő fogorvos meséjét, de a sok hiányzó miatt főleg iskolások jöttek helyettük. Családias hangulatban a könyvtár asztalait körbeülve bajuszoztunk. Senki sem vádolhatott meg azzal, hogy délutánra elfáradtam volna, ugyanis mikor égig érő zsiráfokká változtunk, 4-5 gyereket is az égbe emeltem, amilyen magasra csak bírtam. Utána azért leheveredtem szusszanni egyet a szőnyegre. Végezetül megállapítottuk azt is, hogy akinek nincs jogsija, ahelyett bármelyik bajusz elvezeti a kocsiját.

Bár mind a három csapat nagyon együttműködő, kíváncsi és vidám volt, akik a fantáziájukat sem féltek használni, de a pacsaiakat külön is meg kell dicsérnem. Ők egy Arany Bajusz Oklevelet is nyertek!   

Turnétérkép

Turnétérkép
.