Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2014. május 28., szerda

Budapest, Lehel úti KIKA, 2014.05.10.


A budaörsi Kikában már kétszer is felléptem, ma pedig a Lehel úti Kikába kaptam meghívást a "Májusköszöntő családi hétvége" rendezvényre. Már javában zajlott a mesekvíz, amikor megérkeztem.

Az ilyen nyilvános rendezvényeknek mindig az a hátulütője, hogy a gyerekeknek haza kell menniük még az előadás vége előtt. Szerencsére nagyon türelmes szülők és nagyszülők hozták a gyerekeket, akiknek a vásárlás mellett még a teljes 1 órás Három bajusz gazdát keres program megtekintése is belefért az idejükbe! Kuckós, barátságos teret alakítottak ki a szervezők a mozgólépcső mellett, kényelmes székekkel, fotelekkel és kert bútorokkal a nézőknek. Valamint egy jó nagy színpad is a rendelkezésünkre állt, én pedig bárkit felengedtem magam mellé, aki szeretett volna közelebb jönni, hogy mesét hallgasson. Jelentkezőkből pedig akadt bőven! Sőt, még egy hatalmas élő-plüssállat is becsatlakozott hozzánk. Őt úgy hívják, hogy "Pici Cica", kék színű és egy fejjel magasabb volt még nálam is. A legkisebbek belekucorodtak az ölébe és onnan hallgatták a mesét. Nagyon aktív volt mindenki; a színpad egyik oldaláról a másikra mentünk, és még a szülők is beszálltak a játékokba - mosolyogva segítettek bajuszos gyerekeket tapsolni és csillagokat szedegetni az égből.

Hosszas búcsúzkodás, matrica-és könyvjelző osztogatás, mesekönyv-dedikálás után engedtek csak le a színpadról. És a gyerekek számára a játék ezzel még nem ért véget: szerencsekerék és játékos fizika óra következett. Remélem, jövőre is hasonló hangulatban köszöntjük majd a májust!  

Turnétérkép

Turnétérkép
.