Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2014. május 14., szerda

Szakály, Felsőnána, Harc, 2014. 05. 07.


A háromnapos turné második reggelét Szakályon kezdtük a teljes alsós csapattal. Az előadás elején egyesek nagyon meglepődtek, hogy egy bajuszos Pöndöri uram érkezett Vig Balázs helyett. De a memóriajátékos képnézegetés és főleg az ajándékbontogatás már megoldotta mindenki fantáziáját és nyelvét. Mikor a találkozó végére értünk, kórusban ígérték meg a gyerekek, hogy amint kölcsönözhető lesz, el fogják olvasni a Három bajusz gazdát kerest, sőt, A rettegő fogorvost is. Az előadásról videofelvétel is készült, ami még hívebben örökítette meg az előadás minden részletét, mint szegény író emlékezőtehetsége. A felvételből egy kis ízelítő hamarosan kikerül ide a honlapra is!

Felsőnánán az alsós tagozat mellé nagycsoportos ovisok is beültek az előadásra. Ugyanolyan okosak és aktívak voltak, mint a nagyobbak. A csapat minden tagja egyforma magasra nyújtózkodott, mikor rózsaszín vattacukrot kellett leszakítani az égből. Az ügyességéért cserébe mindenki kapott egy eredeti Három bajusz gazdát keres matricát. Mikor a képzeletbeli ajándékokra került a sor, kiderült, hogy van, aki traktort szeretne, szétszerelve ugyanis beleférne egy ajándékdobozba. Megtudtuk azt is, hogy Hóborti úr bajusza tud és szeret olvasni, de a találomra kiválasztott Filozófiai Nagylexikont még nem olvasta, és igazából nem is nagyon kíváncsi rá, inkább egy tini szerelmes regényt kölcsönözne ki. Talán azért, mert Hóborti urat egy lány alakította az előadáson?

A harmadik előadás egy kiadós lasagne elfogyasztása után ért minket Harcon. A találkozó elején három fiú jelentkezett, hogy bajuszt szeretne majd növeszteni, ha felnő, és öten lányok, akik örülnének a bajuszos kérőknek. Tehát jól jártak azok a fiúk, akik bajuszosok lesznek, hiszen tudnak majd válogatni, hogy kinek udvaroljanak. Zsiráf nyakhossz versenyt, puputeve púpossági versenyt és krokodilhörgés versenyt is tartottunk. Olyan félelmetes krokodilvicsorokat vágtunk, hogy a fotósok meg is örökítették. Vajon ki volt a legfélelmetesebb? Nézd meg a képet, és döntsd el Te magad!



    

  

Turnétérkép

Turnétérkép
.