Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2014. július 2., szerda

Dorog, 2014.06.03.


Elárulom, hogy a dorogi könyvtárosok és tanítók nem szeretnék, hogy mindenki ugyanaznap ünnepelje a születésnapját, hogy ne egyék meg a tortájukat. A gyerekek viszont - egy nagy közös buli reményében - nem zárkóznának el ettől. Sőt, mivel jól tudják, hogy Születésnapfalva utcáját mindenfelé ajándékok borítják, ezért nem aggódnak egy kicsit sem, torta helyett ugyanis bármi mást kérhetnek. Néhány példa az elhangzottak közül: egy helikopter, amivel előadás után egyenesen Születésnapfalvára juthatunk a könyvtárból. Egy gyémánt tablet (nem gyémánt berakásos, ahogy én gondoltam, hanem konkrétan gyémántból van). Valaki bronz Vig Balázs szobrot kért (de ha már erre van gusztusa, miért nem ezüstből kérte? :)) Egy kislány pedig azt szeretné, hogy a szülei ne veszekedjenek. Remélem, legalább ez az utolsó valóra válik.

Egy másik kislány azt mondta, hogy az ősz bajuszú bácsiról a képen azért tudjuk, hogy öreg, mert az öregek kicsik lesznek. Elvégeztünk egy kísérletet. Egymásnak vetett háttal összemértük magunkat, és megállapítottam, hogy a kislány sokkal öregebb nálam. Egy fiú ellentmondott neki. Az anyukája az idősek otthonában dolgozik, és ott egy 80 éves bácsi lakik aki kifejezetten növekszik, már vagy 3 méteres! Remélem, én sem kisebb sem nagyobb nem leszek, a végén még beraknának a könyvtárba plafont tartani. 

A kérdésre, hogy tud-e vécézni egy bajusz, abban maradtunk, hogy nem tud, legfeljebb, ha világgá megy. Ezután, míg a társaság egyik fele aláírta a dedikálós terítőt, mi többiek A rettegő fogorvost olvasgattuk és nézegettük. Vidám, ötletekben bővelkedő találkozó volt.   

Turnétérkép

Turnétérkép
.