Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2014. július 2., szerda

Cece, 2014.06.05.



Cecén a nagy színházteremben gyülekeztek az ovisok. A bátor gyerekekhez a rettegő fogorvos érkezett. Aki nem érezte magát elég bátornak, az megkapaszkodhatott a széke karfájában és onnan gyűjthetett erőt. Mikor a fogorvosi műszereket vettük sorra, a fogorvosi tükröt volt, aki kanálnak, más pedig kardnak nézte. Csabi pedig egyenesen "szemnyűvőnek". Az előadást egy pillanatra fel is függesztettem, hogy elmeséljem, 9 évesen írtam írtam egy rémmesét a négyzethálós (kockás) füzetembe, aminek az volt a címe, hogy Szemrablók. Végül bevallottam, hogy becsaptam a társaságot. Igazából nem is vagyok fogorvos, hanem meseíró a foglalkozásom. De nagyon okosak voltak az ovisok, azt mondták, hogy erre maguktól is rájöttek.

Rövid átszerelés után az alsósok érkeztek Három bajusz gazdát keres foglalkozásra. A színpad mellé állított pódiumnak nagy hasznát vettem, mikor Pöndöri uramként a több mint 100 gyereknek megmutattam, hogyan kell bajuszt pödörni. Kérdeztem, hogyan juthatunk el Születésnapfalvára. Volt, aki szerint a tükörhegyen túl kell menni, de nem olyan messze, ahol a kurta farkú malac túr. Volt, aki szerint egy dimenziókaput kell építeni. A születésnapfalvi puputevék púpjában egyesek szerint ajándékok, mások szerint bajuszok vannak. Újra felmásztam a pódiumra, hogy szakszerű zsiráfnyak-növesztésre tanítsam a csapatot. A nyakak eredeti méretűre kalapálásában is segítettem, és a tanító nénik is jelezték, hogy a későbbiekben hozzájuk is fordulhatnak a gyerekek fejkalapálásért.

Végezetül a három bajuszos gazda is felment a pódiumra. Hóborti úr bajuszáról megtudtuk, hogy ugyan tud vezetni, de nem mindig tartja be a sebességkorlátozást. De szerencséjére rendőrautót is vezet, ezért legalább nem büntetik meg. Ja, és természetesen a bajusz bajuszpólót is hord, mert nem szereti fedetlen bajusztestét mutogatni.   

Turnétérkép

Turnétérkép
.