Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2015. január 8., csütörtök

Cegléd, 2014.12.03.

Cegléden már többször tartottam A rettegő fogorvos előadást, most viszont alsósokkal találkoztam a könyvtárban. Két harmadikos osztálynak a Puszirablókból meséltem. Dacára a délutáni időpontnak a gyerekek lelkesedéssel, képzelőerejük teljes bevetésével fogadták a kalózkapitányt. A kérdésekre, amelyek záporoztak rájuk, mindenki igyekezett válaszolni, még a leghátsó sorokban ülők is.
­- Mivel érkezett a kalózkapitány a könyvtárba?
- Hajóval, amit a tenger mellett parkolt le!
- Vagy a Duna, vagy a Balaton mellett!
- De lehet, hogy autóval jött, mint egy Forma1-es pilóta!
- Vagy vadászgéppel, vagy sugárhajtású űrhajóval!
Mondom, kreativitásból nem volt hiány az előadáson. Rőtszakállú Marcell kapitány volt az egyik legaktívabb. Nem véletlenül épp ő kapta meg a kinevezést. Jól látszott, hogy olvasott, könyvtárba járó mindkét osztály.

Mielőtt olvasni kezdtem volna a mesét, pár szerencsés megszagolhatta a mesekönyvet. Mindenkinek szabad szaglászni a könyvtárban található könyveket, de megígérték, hogy nem fogják megnyalogatni semelyik könyv lapjait. Az egyik tanító néni, Kata néni segített a mesekönyv képeit megnézegetni, a csupa energia Ági pedig a szemünk láttára változott öreg nénivé. A kalóz ügyességi versenyt egy lánykalóz, a félelmetességi versenyt pedig egy fiúkalóz nyerte – így volt kerek a Puszirablók előadás.   

Turnétérkép

Turnétérkép
.