Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2015. január 11., vasárnap

Szekszárd, 2014.12.17.

Nagyon drukkoltam, hogy ez az előadás jól sikerüljön. Tolna megyében volt az eddigi legtöbb fellépésem – még több is, mint Pesten, ahol lakom. Bejártam már a környékbeli települések egy jó részét, de Szekszárdon másfél évvel ezelőtt léptem fel utoljára. Ráadásul ez a délutáni előadás volt az idei év turnézárója. A 105. könyvbemutató 2014-ben!

Két iskolából egy-egy osztály érkezett és már a kezdeti fogadtatás is lenyűgöző volt. Megerősítettük az olvasóizmainkat, elmondtuk a címet, kinyitottuk a könyvet. Egy nagyon szerencsés meg is szagolhatta. A könyvtárosok örülnek, ha megszaglásszuk a könyveket, de annak már nem, ha meg is nyalogatjuk őket! Szinte egyöntetűen Éva nénit szavazta meg a csapat, hogy a színész segítőm legyen. Éva néni kényelmesen lehúzott csizmával üldögélt, de a kedvünkért máris haptákba vágta magát, és nagyon ügyesen alakította az öreg nénit (miután elvarázsoltam), akit Szeretke hercegnő felhív telefonon. Annyira érdekelte a mese folytatása, hogy még tovább is olvasta volna annál, mint ameddig a szerepe tartott. Visszaváltoztattam, és felajánlottam a többi felnőttnek is, hogy ha szeretnék, fiatallá varázsolom őket is. A rémisztő kalózversenyen öt kalóz a hangjuk erejét bevetve, hörögve, széket lóbálva, dzsúdó ütéssel próbáltak megrémíteni bennünket. Egy lánykalóz LOVE feliratú pólóban különösen rettenetes volt.  A fiúkalózok pedig "légyszi-légyszi" kérlelésekkel próbálták befolyásolni Szeretke hercegnőt, hogy őket válassza győztesnek.

Az előadás végén felmerült, hogy mért nem olvastam fel az egész könyvet – mikor mondtam, hogy így is egy órát tartott az előadás, a gyerekek azt felelték, szerintük csak 20 perc volt. Az egyik hiányzónak – aki szegény épp ma reggel lett rosszul, a tanító néni egy Puszirablók könyvet vitt fájdalomdíjul, és az osztálynak is kért, hogy együtt járjanak utána, hogy végződött a megismert (és el is játszott) szereplők kalandja.

A jól sikerült találkozó után hab volt a tortán, hogy Amarillától egy igazi Puszirablók bögrét kaptam ajándékba! Remélem, jövőre is találkozunk!

Turnétérkép

Turnétérkép
.