Követhetsz Facebook-on is:

Írj nekem:
vigbalazsnak@gmail.com

Olvashatsz rólam és megrendelheted a könyveimet a Móra Kiadó honlapján:

2014. október 18., szombat

2014.09.23., Ecser


Ecseren jártam már korábban Három bajusz gazdát keres és A rettegő fogorvos előadást is tartani, ezért sokakkal ismerősökként köszöntöttük egymást. Ünnepi rendezvényre érkeztem - az ecseri gyerekek mesemondó versenyen vettek részt. Nem akármennyi bátorság szükséges ahhoz, hogy valaki ki merjen állni a teltházas színházterem színpadára! Nem csoda, ha egyeseknek megbicsaklott a hangja, vagy kicsit elbizonytalanodtak. Ügyesen és szépen olvasott mindenki, a legügyesebbek elő is adták szinte az olvasásukkal a mesét. Külön öröm volt látni, hogy a nézők és az osztálytársak milyen lelkesen tapsolva buzdították a versenyzőket.

Amíg a zsűri félrehúzódott megvitatni a helyezéseket, háromnegyed órás puszirablás vette kezdetét. Talán egy-két idősebb néző meglepődött, de a kicsik nem jöttek zavarba, hogy az ünnepi verseny után máris a helyes cuppantó technikát gyakoroltuk és a puszifajtákról beszélgettünk. Bújócska puszirablása nagy derültséget keltett a gyerekek között. Ezután kalóz-divatbemutató következett, majd gyorstalpaló úszásoktatás arra az esetre, ha netán minket is elrabolnának a kalózkapitányok. Néha igazi koncerthangulat uralkodott a teremben, hiszen a mozgásos, játékos feladatok közben néhányan felmásztak a színpadra és mellettem hajtották végre például a kenguruugrálást is.

Az előadás után sem csillapodtak az izgalmak, következett az eredményhirdetés. A mesemondó verseny eredményhirdetése után pedig a meseíró verseny résztvevőivel beszélgettünk az írásaikról. Remélem, jövőre még többen jelentkeznek majd. Ilyen jó hangulatú rendezvényen öröm versenyezni - hát még díjat is kapni!  

Turnétérkép

Turnétérkép
.